גז"ד לשני מורשעים בפרשת גידול צמחי קנבוס מיובאים מהולנד בדירה בחיפה למטרות סחר

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית המשפט המחוזי חיפה
13739-03-09
11.1.2010
בפני :
דיאנה סלע

- נגד -
:
מדינת ישראל באמצעות פמ"ח
:
1. דמיר ואן אוסט
2. אייל יזרעאלי

גזר דין

1.         הנאשמים 1 ו-2 הודו בעובדות המפורטות בכתב אישום שתוקן במסגרת הסדר טיעון, לאחר שנשמע חלק מראיות התביעה, והורשעו בעבירות דלקמן:

הנאשם 1 הורשע ביבוא סם מסוכן - עבירה לפי סעיף 13 + 19א לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג- 1973 (להלן: פקודת הסמים המסוכנים); יצור, הכנה והפקה של סם מסוכן - עבירה לפי סעיף 6 לפקודת הסמים המסוכנים, והחזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית - עבירה לפי סעיף 7(א) + (ג) רישא לפקודת הסמים המסוכנים + סעיף 29 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין).

הנאשם 2 הורשע בהחזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית - עבירה לפי סעיף 7(א) + (ג) רישא לפקודת הסמים המסוכנים + סעיף 29 לחוק העונשין.

2.         תמצית העובדות המפורטות בכתב האישום:

א. במהלך שנת 08' קיבל הנאשם 1 בדואר זרעי קנבוס רבים אשר נשלחו אליו לבקשתו מאחיו מנו בהולנד (להלן: הזרעים).

ב.  בסוף שנת 08', תחילת שנת 09', הקים הנאשם 1, בדירה ששכר ברחוב העליה השנייה 22 בחיפה (להלן: הדירה ברחוב העליה), מערכות תאורה והשקייה על מנת להשתמש בזרעים ולגדל צמחי קנבוס, שלא כדין, בכמות גדולה המיועדת לסחר. בדירה זו הפיק וגידל מהזרעים שתילים וצמחי קנבוס בוגרים בכמות שאינה לצריכה עצמית בלבד, עד למועד מעצרו ביום 16.3.09.

ג. ביום 15.3.09 קטף הנאשם 1 את צמחי הקנבוס שגידל, ארז אותם באריזות נפרדות והעביר את צמחי הקנבוס, במשקל כולל של 87.4 ק"ג נטו, לדירה נוספת ששכר ברחוב הרמב"ן 3 בחיפה (להלן: הדירה ברחוב הרמב"ן). בדירתו ברחוב העלייה הותיר הנאשם 1 224 עציצים ובהם שתילים של צמח קנבוס.

ד. ביום 16.3.09 בשעות הבוקר, סיכמו הנאשמים להכין את צמחי הקנבוס לצורך אריזתם. עוד סוכם כי הנאשם 1 ישלם לנאשם 2 שכר בגין מעשיו. בהמשך, בסביבות השעה 10:00 הגיעו הנאשמים כמוסכם לדירה ברחוב הרמב"ן (בה היו צמחי הקנבוס במשקל כולל 87.4 ק"ג נטו). הנאשם 2 הוציא את צמחי הקנבוס משקיות הואקום ופיזר אותם על משטחים בדירה לצורך יבושם.

ה. בנוסף לאמור לעיל, ביום 16.3.09, החזיק הנאשם 1 בכליו אשר בדירתו ברחוב העליה, סם מסוכן מסוג קנבוס במשקל של 0.45 גרם נטו.

3.         הסדר הטיעון

ביום 1.11.09, במהלך ישיבת ההוכחות הראשונה, לאחר שהתביעה החלה בהבאת ראיותיה, הגיעו הצדדים להסדר טיעון, לפיו, הודו הנאשמים בעובדות כתב האישום אשר תוקן לגבי הנאשם 2 בלבד.

על פי המוסכם, עתרו הצדדים להטיל על הנאשם 1 מאסר בפועל בן 27 חודשים, מאסר מותנה, קנס ופסילה מלהחזיק או לקבל רשיון נהיגה לפי שיקול דעתו של בית המשפט.

הצדדים לא הגיעו להסדר לענין העונש המבוקש לגבי נאשם 2, והוסכם כי הטיעון לעונש יהא חופשי. נוכח עברו הנקי של הנאשם 2 ולבקשתו, נתבקש תסקיר שירות המבחן בעניינו.

4.         תסקיר של שירות המבחן בעניין הנאשם 2

קצינת המבחן סקרה את נסיבותיו האישיות של הנאשם 2, המשוחרר בתנאים מגבילים. הנאשם 2, בן 27, יליד ישראל, נשוי מזה 8 חודשים ועובד עם אביו בתחום האיטום. הוריו  התגרשו בהיותו בן 4, הוא נשאר במשמורת אמו, ובגיל 12 נותק הקשר עם אביו שנישא בשנית. הנאשם 2 סיים 11 שנות לימוד, ושירת שירות צבאי חלקי מששוחרר עקב קשיי הסתגלות למערכת הצבאית.

הנאשם 2 נחקר בעבר בגין החזקת סמים מסוכנים, ובשנת 00' נדון למבחן ללא הרשעה בגין שימוש בסמים. לדבריו, החל להשתמש בסמים בגיל 18, טרם גיוסו לצבא, על בסיס מזדמן. משך השנים הפסיק לעשן מספר פעמים, אך בסופו של יום חזר לעשן. עם זאת, לתפיסתו, הוא אינו מכור לסמים.

הנאשם 2 הודה בעבירה בה הורשע, לקח אחריות והביע חרטה על ביצועה. לדבריו, הכיר את הנאשם 1 דרך חברים משותפים וסייע לו לבקשתו, בפריסת משטחי הקנבוס לצורך ייבושם.

קצינת המבחן שיקפה לנאשם 2 את התנהלותו לאורך השנים, חזרתו לעישון פעם אחר פעם, הקושי להתמיד במסגרות, כעולה מהתנהלותו במערכת החינוך ובצבא והסתבכותו בפלילים, ושיתפה אותו בהערכתה כי ללא טיפול מתאים הוא עלול לשוב ולהשתמש בסמים בעיקר בעיתות משבר. הנאשם 2 מסר כי הוא מבין כיום את מצבו ומוכן להשתלב בטיפול שיסייע לו בטיפול בהתמכרותו וברכישת כלים להתמודדות מקדמת.

לפיכך, הופנה הנאשם 2 ליחידה לטיפול בהתמכרויות בנתניה, ובשלב זה הינו נמצא בשלבי פנייה למסגרת. עוד הופנה לבדיקות שתן לאיתור שרידי סם, אך עד למועד בו נכתב התסקיר, לא נתקבלו תוצאותיהן.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>